Félig olasz félig magyar..

2008 január 29. | Szerző: |

 Füstös tagliatelle


Hozzávalók: kb 20 deka főtt, füstölt csülök, ugyanannyi füstölt, csípős kolbász, 1 csomag pikáns Bertolli szósz, egy darab füstölt sajt, egy fej hagyma, két gerezd fokhagyma, fűszerek:oregano, bazsalikom, só, bors, pirospaprika, egy zacskó zöld tagliatelle (szélesmetélt), egy pohár vörösbor


A maradék csülköt apró darabokra kockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összepréseljük. Egy kevés olajon ezeket összepirítjuk, akkor jó, ha a kolbásznak kisült a paprikás zsírja és átitatta a csülköt is. Ezután a tasaknyi Bertolli szószt beleöntjük, majd kevés sóval, frissen őrölt borssal, oreganoval és bazsalikommal összeforraljuk. Végül beleöntjük a vörösbort és kb 5 percig még főzzük. Közben feltesszük a tésztát sós vízben főzni és lereszeljük a sajtot. Ha a szósz elkészült és a tészta már finom puha tányérra szedjük és meghintjük a sajttal. A maradék vörösbort fogyasztjuk hozzá


Megjegyzés: vigyázzunk, ne sózzuk túl a mártást, mert a csülök és a kolbász is sós általában. Csinálhatjuk hagyományos paradicsomszószból is, de a Bertolli, bármennyire is nem szeretem a félkész ételeket, nekem bejött. Természetes alapanyagokból, tartósítószer nélkül készülnek. Mindenképp száraz v félszáraz vörösbort válasszunk hozzá.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Aya says:

    Hú, ez jól hangzik! Hamar ki is fogom próbálni…….


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!