Burgonyabomba

 Burgonyabomba



Hozzávalók: kb 5 szem nagyobb krumpli, 3-4 szelet bacon szalonna, fél szál póréhagyma, egy szál sárgarépa, egy fél kaliforniai paprika, kb. 10dkg kecskesajt,  friss petrezselyem, fűszerek: oregano, bazsalikom, bors, petrezselyemzöld, majonézhez: olaj, 1 tojássárgája, kiskanál mustár, ugyanannyi citromlé, cukor, só, fehérbors



Elkészítés: A krumplikat alufóliába csomagolva a sütőbe rakjuk és 200°Con nagyjából egy órát sütjük, villával ellenőrizzük, ha megpuhult akkor kész van. Addig a baconszalonnát egy serpenyőbe fektetjük, rádobjuk a karikára szeletelt póréhagymát, nyakon öntjük egy kis olajjal és beletesszük a fűszereket. Lassú tűzön megpirítjuk, majd félretesszük. Ezután a tojássárgából majonézt készítünk és belereszeljük a sárgarépát, kockára vágjuk a paprikát, és belemorzsoljuk a kecskesajtot. Ha a krumplik megsültek, félbevágjuk, a fóliát kosárkaként meghagyjuk körülötte, majd a közepét kicsit összetörjük és egy kis vajjal pépesítjük, erre halmozzuk rá a majonézes zöldségeket,  majd a tetejükre a forrón tartott bacont és leöntjük a hagymás olajjal. Friss petrezselyemmel díszítjük.



Megjegyzés: kecskesajt helyett bármilyen sajtot használhatunk hozzá.

Tovább a blogra »