Extravagáns finomság
2007 szeptember 24. | Szerző: Veracat |
Sült karajszelet zeller-parmezános salátaágyon
Hozzávalók: 6 szelet karaj, 3 gerezd fokhagyma, egy jégsaláta, egy szál póréhagyma, egy fej zeller, egy sárgarépa, petrezselyemzöld, citromlé, mustár, parmezán sajt, olaj, vegeta, bors, kakukkfű, chili
A karajszeleteket 3 helyen kicsit bevágjuk, a fokhagymát kisebb szeletekre daraboljuk, majd egy petrezselyem levéllel begyömöszöljük a karaj kicsi nyilásaiba. serpenyőben olajat forrósítunk, beledobjuk a karajszeleteket, borssal, chilivel, kakukkfűvel és egy kis sóval fűszerezzük, majd mindkét oldalát megpirítjuk. De épp hogy csak, különben túlságosan összeugrik. Ezután felöntjük vízzel, amibe vegetát, pár szelet pórét, zellert és a feldarabolt sárgarépát tesszük. Ebben pároljuk puhára.
Ha elkészült, a jégsalátát összevágjuk, a tányér aljára helyezzük, a maradék pórét felszeletelve elhelyezzük rajt, majd leöntjük a citromlé, olaj, mustár, bors keverékével. Ráhelyezzük a hússzeleteket, a tetejére pedig a reszelő durva felén zeller és parmezán forgácsokat reszelünk. Kis petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.


Megjegyzés: ha nem bírjuk nyersen a zellert, akkor kicsit meg is főzhetjük. Ha a hús nem fogyna el, másnap hidegen feldarabolva salátába tehetjük.
Ui.: sajnos azért nem készült ételfotó mert megettem. :o))

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: